Monitorizare de presă

Căutare

Cuvânt cheie

Organ:

Tematica:



Numele cotidianului: Acasa
Anul şi data apariţiei: 10/04/2007
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Categoria articolului: ştiri
Titlul articolului: Romanii ii lasa pe britanici fara crapi
Acces online: https://stiri.acasa.ro/extern/romanii-ii-lasa-pe-britanici-fara-crapi-48236.html



Cotidianul britanic "The Times" scrie ca romanii, bulgarii si polonezii pescuiesc ilegal crapul din raurile din estul Angliei, anunta Realitatea TV. Spre deosebire de britanici, est-europenii sunt mari amatori de peste de apa curgatoare, precizeaza publicatia britanica. Est-europenii mananca tot pestele din apele tinutului Kent, de pe canalele Tamisei si din raurile si lacurile din estul Angliei, relateaza "The Times", care precizeaza ca la baza articolului sunt doar "zvonuri care persista". Localnicii din satul istoric Wye au povestit publicatiei ca pescarii imigranti folosesc fileuri de tenis pe post de navod, pentru a prinde cantitati mari de crap. Romanii si polonezii nu platesc cotizatia anuala, asa cum fac pescarii britanici, spune administratorul apelor din zona. Potrivit acestuia, romanii sosesc noaptea si prind fiecare chiar si cate cinci pesti, in conditiile in care zece kilograme de crap costa 3.000 de lire sterline. Administratorul mai povesteste ca, atunci cand a incercat sa-i prinda pe hotii de peste, a fost agresat fizic. Sunt imigranti care locuiesc in caravane, care nu au niciun venit, iar ei cred ca este normal sa fure mancarea altora, explica administratorul britanic. "The Times" aminteste ca la o ferma din zona lucreaza aproximativ o suta de muncitori imigranti, iar pe perioada verii numarul lucratorilor estici se dubleaza.

  • Despre baza de date

Centrul de Documentare ISPMN a iniţiat un proiect de monitorizare a presei pe tematica reprezentării minorităţilor naţionale. În cadrul proiectului sunt monitorizate versiunile online ale mai multor cotidiane naţionale, atât în limba română cât şi în limba maghiară.

În munca de colectare a materialelor beneficiem de aportul unui grup de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, fapt ce ne oferă posibilitatea unei dezvoltări continue a bazei noastre de date.

Proiectul de monitorizare a presei doreşte să ofere celor interesaţi, posibilitatea de utilizare a acestei baze de date  în viitoare analize.